Националният отбор на България за юноши U18 записа победа и загуба във втория ден на Балканиадата в Клуж-Напока, Румъния.

В първия си мач за деня тимът ни отстъпи на Гърция с 59:64. Двубоят започна с ниска резултатност, като след десет минути игра нашите изоставаха с 8:14. Авансът на съперника достигна 15 през втория период, а почивката дойде при 31:19 в негова полза. След паузата баскетболистите на Стойо Чолаков заиграха по-добре и по-малко от половин минута преди края се доближиха само на точка, но гърците удържаха водачеството си до последно.

Кристиян Василев вкара 12 точки за българите, като има и 8 борби, с 11 точки и 7 асистенции е Теодор Трифонов.

Първата победа на България на турнира дойде след драматичен обрат срещу Румъния със 71:68 във вечерния двубой. Домакините водеха почти през целия мач, а малко преди заключителните десет минути разликата скочи и до 18 точки. Подобно и на предишната среща обаче националите ни успяха да се върнат, като този път направиха и обрат минута и половина преди края.

Кристиян Василев записа дабъл-дабъл от 17 точки и 12 борби, Теодор Трифонов има 12 точки, по 10 вкараха Иван Димитров и Станислав Хинков.

След днешните мачове националите ни са с баланс 1-2, което ги праща в битката за третото място в турнира, където ще се изправят срещу Косово. Двубоят е на 20 юни от 13:00 часа, а след него е и финалът между Румъния и Гърция.