Американецът Себастиан Корда е следващият опонент на Григор Димитров на тенис турнира на трева, който се провежда в "Куинс клъб" в Лондон, Великобритания.

Синът на легендата Петр Корда (бивш номер 2 в света и шампион от Australian Open през 1998-а година) прави най-силния си сезон в Тура като тази седмица 23-годишният тенисист е на рекордната за него 23-а позиция в световната ранглиста.

През отминалата Корда игра финал на първия за годината турнир на трева - този в Хертогенбош, Нидерландия. В битка за трофея "янкито" загуби от 7-ия в света Алекс де Минор от Австралия. 

Корда е висок 196 сантиметра и тежи 82 кг. Негови треньори са братята Щепанек - Радек и Мартин.

До момента в кариерата си Корда е спечелил 113 срещи на ниво ATP, а други 74 е загубил.

Заработил е само от турнири над 5 милиона и 500 хиляди долара.

Има и една титла - на клей от надпреварата в Парма през 2021-а година. Достигал е до общо 6 финала (заедно с този от миналата седмица) на състезания като другите пет са на твърди кортове. 

Срещата между Димитров и Корда от втори кръг е утре. Двамата са добри приятели като дори си партнираха на при дуетите на няколко турнира.

В директните двубои балансът е равен - по 1 победа за всеки. В първата среща, играла се на турнира във Вашингтон през 2022-а година, до успеха стига Корда с 4:6, 6:1, 6:2.

Григор се реваншира през този сезон на състезанието в Марсилия - победа с 6:1, 7:6(5).

И двата им двубоя до момента са играни на твърди кортове като това ще е първа такава на трева между тях.