Новият сезон в Първа лига ще започне с дербито Лудогорец - ЦСКА. Това стана ясно след тегленето на жребия за сезон 2024/25 в базата на Българския футболен съюз в Бояна.

Двубоят ще се изиграе в Разград, а като друг любопитен мач на старта се очертава този в Надежда, където новият старши треньор на Левски Станислав Генчев ще гостува на бившия си Локомотив София.

Вицешампионът Черно море открива сезона с домакинство на ЦСКА 1948 в единствения двубой между участници в европейските клубни турнири в първия кръг.

Носителят на Купата Ботев Пловдив ще премери сили с Ботев Враца като гост. Локомотив Пловдив открива сезона с домакинство на Арда.

Шампионът във Втора лига Спартак Варна ще гостува в Пазарджик на Хебър, а другият новак в елита - Септември, ще приеме Берое.

В последната среща от първия кръг Крумовград ще посрещне Славия. 

Най-любопитният мач от втория кръг ще е пловдивското дерби между Ботев и Локомотив.

"Вечното дерби" между Левски и ЦСКА пък ще е в осмия кръг.

Левски ще гостува на Лудогорец в 5-ия кръг, а в седмия кръг "орлите" ще са домакини на Черно море.

Новото първенство на България ще се открие в уикенда между 19 и 22 юли, а пролетният дял трябва да започне между 14 и 17 февруари 2025 година.

По програма редовният сезон е в 30 кръга, като всеки отбор ще играе срещу всеки на разменено гостуване. След това съставите ще са разделени в 3 групи. Първа четворка, която ще играе за титлата, втора четворка, която ще излъчи участник в баража за последната европейска квота, както и трета осмица, в която ще се определят изпадащите.

От елита ще отпаднат 15-ия и 16-ия след втората фаза на шампионата, а 13-ият и 14-ият ще играят бараж.