Рафаел Надал и Карлос Алкарас ще играят заедно на двойки на Олимпийските игри в Париж. Новината потвърди капитанът на отбора Давид Ферер за испанското издание "Марка". По време на "Ролан Гарос" Алкарас вече заяви пред "Фокус", че ако всичко е наред, двамата със сънародника му наистина ще излязат заедно във френската столица на най-големия спортен форум на планетата.

"Не успях да спечеля медал като играч, но се надявам да го направя като капитан. Едната двойка е Надал и Алкарас, а съдбата на втората предстои да бъде решена. Убедени сме, че може да имаме повече от един медал", заяви Ферер.

Мъжкият отбор на Испания е в състав Надал, Алкарас, Пабло Карено-Буста, Алехандро Давидович-Фокина и Марсел Гранойерс. Надал и Алкарас ще играят на единично и двойки. При дамите на сингъл и на двойки Испания ще бъде представена от Сара Сорибес-Тормо и Кристина Букса.

21-годишният Алкарас е втори в световната ранглиста. Испанецът е с 3 титли от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ 2022, "Уимбълдън" 2023 и "Ролан Гарос" 2024.

37-годишният Надал има 92 титли от ATP, включително 22 от Големия шлем. Той е двукратен олимпийски шампион - на единично в Пекин през 2008-а и на двойки в Рио 2016-а с Марк Лопес. С националния отбор Надал е 5-кратен носител на "Купа Дейвис".

Олимпийските игри в Париж ще са между 26 юли и 11 август.