Отборът на Берое стартира лятна подготовка за новия сезон.

Треньорът на тима от Стара Загора изведе на игрището на спортна база "Берое“ 21 футболисти, като в заниманието участваха двама нови играчи.

Става дума за Хуан Карлос Пинеда, който играе по фланговете, и Алберто Салидо, чиято позиция е зад нападателя.

С тима подготовка започнаха и петима юноши - Стилиян Русинов, Мирослав Георгиев, Станислав Йовков, Стилиян Георгиев и Валентин Недялков.

Франко Минго и Лучано Скуадроне ще се присъединят към подготовката на по-късен етап.

Преди тренировката наставникът на Берое Хосе Луис Ачиари обяви, че Вини Трибуле си тръгва от отбора, а към звездата на тима Себастиан Вия има сериозен интерес от няколко клуба.

До момента от ръководството на Берое са договорили четири контроли по време на лятната подготовка. Съперници на отбора от Стара Загора ще бъдат пловдивските Ботев и Локомотив, както и Етър и Спартак (Плевен).

Хосе Луис Ачиари заяви, че от клуба са отправил оферти към трима български футболисти, които се състезават в Първа лига, като се надява те да подсилят Берое.

"Запазихме 90% от футболистите от миналия сезон – каза специалистът. -  Има играчи, чиито договори изтекоха и вече не са при нас. Започваме на пълни обороти. Търсим още един офанзивен играч, един с по-дефанзивни качества и крайни защитници. Опитът, който имаме, трябва да ни помогне да постигнем по-добри резултати през новия сезон. Може да направим още два или три приятелски мача. Имаме време да помислим, ако трябва да отидем за една седмица на лагер, но имаме добри условия, които да използваме и тук. Дано юношите да покажат качествата си и да докажат, че имат място в първия отбор и дори в титулярния състав на Берое. Аз съм треньор, който ще даде шанс на своите млади футболисти, ако играят по най-добрия начин“.