Националният отбор по футбол гостува на финалиста на Европейското първенство в Германия – Словения, в приятелски двубой.

Мачът на стадион "Стожице“ в Любляна е от 16:00 часа и ще бъде ръководен от турска съдийска бригада, начело с Арда Кардешлер.

След доброто впечатление, което оставиха в проверката срещу друг участник на Евро 2024 – Румъния (0:0) в Букурещ, избраниците на селекционера Илиан Илиев ще опитат да затвърдят позитивните нотки.

Под ръководството на Илиев отборът продължава да е без загуба, като има четири равенства и една победа.

Със сигурност от треньорския щаб на отбора ще направят промени в сравнение със състава срещу румънците. В отбрана се очаква да започне Валентин Антов, който не бе на разположение за двубоя в Букурещ заради клубни ангажименти с Кремонезе в Италия. Голяма е вероятността дебют за националния тим да направи защитникът на Славия Ертан Томбак.

За Словеният двубоят ще бъде генерална репетиция преди участието на шампионата на Стария континент. Очакванията са да стартират голяма част от тези, на които основно ще се разчита по терените в Германия. Под рамката ще бъде стражът на Атлетико (Мадрид) Ян Облак, а в предни позиции ще се разчита на звездата на РБ Лайпциг Бенямин Шешко. На линия трябва да бъде и триото от Панатинайкос Бенямин Вербич, Адам Гнезда и Андраж Шпорар.

България няма загуба от Словения в своята футболна история. Двата отбора са играли четири пъти през последните 18 години, като балансът е три победи за "лъвовете" и едно реми.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

СЛОВЕНИЯ: Ям Облак, Жан Карничник, Ваня Дъркушич, Яка Бийол, Ерик Янжа, Санди Ловрич, Миха Зайц, Куртич, Иличич, Шешко, Шпорар

БЪЛГАРИЯ: Димитър Митов, Иван Турицов, Симеон Петров, Валентин Антов, Ертан Томбак, Васил Панайотов, Георги Костадинов, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Мартин Минчев, Георги Минчев.