Титулярният страж на ЦСКА-София Густаво Бусато преподписа с клуба за две години, но "червените“ не са решили окончателно темата с вратарите в отбора за новия сезон, твърди "Тема Спорт“.

Очакваното сериозно "провертряване“ в отбора ще засегне и вратарите, твърди изданието.

Освен с Бусато, ЦСКА-София разполага и с 30-годишния Димитър Евтимов и  29-годишния Марин Орлинов. Прекаралият десетилетие по английските терени Евтимов обаче вече 4 години не показва, че може да е истинска конкуренция на Бусато и постоянно е негова резерва. При последната му изява “червените" се провалиха срещу ЦСКА 1948 в баража за Европа и загубиха с 0:2, което доведе до отсъствието на родния гранд от турнирите на Стария континент за първи път от 2017 г., когато обаче тимът спечели квота за Лига Европа, но по административни причини не успя да я реализира.

Според информацията, в ЦСКА-София искат да привлекат по-млад вратар, който да бъде реална конкуренция за титулярното място на 33-годишния Бусато и дори във времето да го наследи. Ако такъв бъде намерен, Димитър Евтимов ще получи предложение да остане в клуба, но като трети избор. Роденият в Шумен страж може да откаже тази оферта, като “червените" няма да му пречат в намирането на друг отбор.

При такъв развой Орлинов ще продължи да бъде трети вратар. Той най-вероятно ще започне сезона и като титулярна опция в дублиращия състав, който ще се състезава във Втора лига. Бившият страж на Литекс и Монтана пристигна в отбора през миналото лято, като все още не е записал официален мач. Въпреки това той остави впечатления в контролите, а освен това е добър пример в съблекалнята със своя професионализъм. Същото се отнася и за Евтимов.