Том Уорнър, президент на английския гранд Ливърпул, сензационно обяви, че би желал мачове от Английската футболна Висша лига да се играят в различни краища на света.

"Силно ми се иска някои ден да имаме мач от Висшата лига в Ню Йорк. Имам дори по-луда идея. Може би в един ден, в един и същи кръг, можем да имаме мач в Токио, няколко часа по-късно в Лос Анджелис, после в Рио и накрая в Рияд. Можем да имаме цял ден футбол от Висшата лига", заяви Уорнър, цитиран от агенция АП.

Международната футболна федерация (ФИФА) обсъжда днес потенциалното въвеждане на двубои зад граница, което не се харесва на феновете, но се одобрява от някои ръководители.

Ако ФИФА промени правилниците, то тогава богатите европейски футболни шампионати могат да организират дерби мачове в САЩ или Саудитска Арабия. В момента те са ограничени с контролни срещи или двубои за суперкупа.

Джон Хенри, който е собственик на Ливърпул, не е на същото мнение. Той заяви, че знае за противопоставянето на феновете и мач в Ню Йорк не е нещо, за което настоява или за което ще се бори.