Лионел Меси не знае дали ще играе на Световното първенство след две години, което ще е в САЩ, Канада и Мексико. В момента той играе именно в американското първенство МЛС за Интер Маями. На Мондиал 2022 почти 37-годишният аржентинец стана световен шампион.

"Зависи как ще се чувствам, как ще съм физически и да съм реалистичен към себе си. Все още има доста време, макар времето да минава бързо, но още има известно време и не знам как ще съм в този момент. Възрастта също е реалност, която е там, макар че е просто число. Мачовете, които играя сега не са същите като тези, в които участвах, когато бях в Европа, състезавайки се на 3 дни в Шампионска лига и лигата във Франция и Испания. Но ще зависи как се чувствам и какво усещам до съотборниците си, гледайки дали още съм на ниво или не. Нека видим", сподели 8-кратният носител на "Златната топка" пред Поло Алварес.

Този сезон Меси е играл в 15 мача от всички турнири. В тях е вкарал 14 попадения и е направил 11 асистенции за 1264 минути на игрището.