Александър Зверев и Каспер Рууд ще определят втория финалист на "Ролан Гарос" тази вечер. Той ще започне не преди 18:30 часа на централния корт "Филип Шатрие". Първият полуфинал ще е с участието на Яник Синер и Карлос Алкарас.

Германецът е за четвърта поредна година в полуфиналите, но никога досега не ги е прескачал. Миналият сезон бе спрян именно от норвежеца с 6:3, 6:4, 6:0. Оттогава двамата не са се срещали на корта. Зверев отстрани до полуфиналите Рафаел Надал (3:0), Давид Гофен (3:0), Талон Гриекспоор (3:2), Холгер Руне (3:2) и Алекс де Минор (3:0).

Рууд имаше по-кратък път и лек път до предпоследната фаза. В първи кръг надви с 3:0 бразилския квалификант Фелипе Мелижени Алвеш, след това испанеца Алехандро Давидович Фокина с 3:2 сета, в трети кръг аржентинеца Томас Мартин Ечевери с 3:1 и американеца Тейлър Фриц на 1/8-финалите. В 1/4-финалите норвежецът почиваше, защото противникът му Новак Джокович се оттегли поради скъсан медиален менискус в дясното коляно. В предишните два сезона Каспер Рууд бе финалист в Париж, но загуби двубоя за трофея през 2022-а от Надал, а миналата година срещу Джокович.

Преди днес Зверев и Рууд са се изправяли 4 пъти помежду си и са си нанесли по две поражения. Първата им среща трябваше да е 1/4-финалът на ATP 500 турнира в Акапулко, Мексико, но тя не се проведе заради контузия на норвежеца и не влиза в официалната статистика като победа на германеца.