Христо Янев е уникален мотиватор. Накара ни да вярваме в нещо невъзможно. Увенчахме се с най-големия успех. Влюбен съм в Ботев (Враца) и с удоволствие бих се радвал да остана. Това заяви футболистът ва Ботев (Враца) Мартин Смоленски, след като отборът му запази мястото си в елита.

Врачани победиха Марек (Дупница) след изпълнение на дузпи с 4:2 в бараж за място в efbet Лига за следващия сезон. Редовното време приключи при равенство 1:1.

Смоленски бе един от големите герои за водения от треньора Христо Янев отбор на Ботев с гол в редовното време и реализиране на решителната дузпа.

"Само позитивни мисли имах през цялото време – заяви Смоленски. - Този момент си го представях и е неописуемо. Това нещо, което направихме, е за историята. Това е велико нещо! Такова спасяване с толкова изоставане на точки - това е най-инфарктният сценарий.

Създадохме изключително много положения в баража, просто топката отказваше да влиза. Тази битка, която сега проведохме за спасение, не може да се сравнява с миналогодишната“.