Трябва да останем спокойни и да направим това, което ни докара до този финал. Да променя нещо би било грешка. Това заяви треньорът на гръцкия Олимпиакос Хосе Луис Мендилибар преди мача на тима си срещу Фиорентина.

Двата отбора се изправят един срещу друг на 29 май (сряда) от 22:00 часа на "ОПАП Арена“ в Атина във финала на третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите.

"Това е мач като всеки друг – опита да успокои ситуацията испанският специалист. - Това мислене ни класира за финала".

За Мендилибар преломният момент през сезона за тима му е било отстраняването на Макаби (Тел Авив) на осминафиналите на турнира Лига на конференциите. Тогава Олимпиакос загуби първия мач у дома с 1:4, но на реванша, който се игра в Сърбия, гръцкият тим стигна до успех с 6:1 след продължение.

"Този мач ни показа на какво сме способни – заяви треньорът на Олимпиакос. - Изоставахме, но направихме всичко, за да преобърнем хода на събитията. Тогава разбрахме, че можем да стигнем много далеч в турнира. За да стигнем до този финал, играхме мачове из цяла Европа. В някои бяхме фаворити, в други - аутсайдери. Мисля, че в момента сме на финалната права на този маратон".