Полузащитникът на Реал (Мадрид) и националния тим на Германия Тони Кроос обяви, че след края на Европейското първенство по футбол в Германия това лято ще сложи край на състезателната си кариера.

Новината съобщиха трансферният експерт Фабрицио Романо и топ журналистът Флориан Плетенберг.

"Денят, в който бях представен като играч на Реал (Мадрид) бе денят, който промени живота ми – написа Кроос в профила си в една от социалните мрежи. – Животът ми като футболист и най-вече, като човек. Това бе начало на нова клуба в най-големият клуб в света.

10 години по-късно, в края на сезона, тази глава е в своя край. Никога няма да забравя този невероятно успешен период! 

Специално бих искал да благодаря на всички, които ме приеха с открити сърца и ми се довериха.  Големи благодарности на всички вас, скъпи мадридисти, за огромната ви привързаност и любов от първия до последния ден.

Състезателната ми кариера приключва това лято след Европейското първенство. Както винаги съм казвал, Реал (Мадрид) бе и ще остане моят последен клуб. Щастлив и горд съм, че по скромното ми мнение, избрах възможно най-точният момент за своето решение и че мога да го взема напълно самостоятелно. Целта ми винаги е била да сложа край на кариерата си в пика на моите възможности. Сега остава само една-единствена мисъл: напред за 15-ата купа в Шампионска лига! Хала Мадрид! Нека да бъде!“