Кирил Десподов е сред ключовите футболисти на ПАОК, които "висят“ за мачовете на сезона за отбора в Гърция.

В двубой от предпоследния кръг на първенството ПАОК, които са с реални шансове за титлата в Гърция, срещат на 15 май (сряда) Панатинайкос в мач от предпоследния 9-и кръг на шампионския плейоф в Гърция.

Преди двубоя наставникът на ПАОК Разван Луческу има сериозни проблеми около състава си, тъй като Щефан Шваб, Брандън Томас и Десподов са с натрупани картони и при следващи такива ще получат наказание.

Подобна е ситуацията и с Баба Рахман, Йони Ото и централният защитник Константинос Кулиеракис.

При официално предупреждение срещу Панатинайкос за някой от шестимата, той ще пропусне последната среща, а тя е гостуване на градския съперник Арис на стадион "Клеантис Викелидис". Именно в тази среща може да се реши и титлата.

Десподов бе с травма в гърба преди мача с Олимпиакос, което лимитира участието му във въпросната среща. Той влезе като смяна в 75-ата минута на мястото на Андрия Живкович и получи жълт картон в добавеното време на мача.

Два кръга преди края на сезона АЕК е лидер със 75 точки, следван от ПАОК със 74. Третото място е за Панатинайкос в момента, който има 71, а еврофиналистът Олимпиакос е 4-и също със 71 точки.