Бившият номер 3 в мъжкия тенис - Доминик Тийм, потвърди неприятната новина за края на професионалната си кариера. Преди няколко дни медиите в Австрия гръмнаха с новината, че 30-годишният тенисист ще се оттегли в края на сезона. Тийм е шампион от Откритото първенство на САЩ през 2020 г., но в последните три години е измъчван от множество контузии, които го отдалечиха сериозно от най-добрите му изяви.

През пролетта на 2020 г. Тийм се изкачи до 3 място в световната ранглиста на ATP. Австриецът има още три финала на турнири от Големия шлем. Към момента Тийм заема 117-о място в света.

"Здравейте, имам да ви казвам много важно, много тъжно, но и хубаво съобщение. Сезонът 2024 ще бъде последен в кариерата ми, ще приключа след него. Има причини за това решение. На първо място китката ми, което не е това, което трябва да бъде и не се възстанови по начина, по който ми се искаше. Втората причина са усещанията ми. Аз мисля да това решение от много дълго време. Обмислях го внимателно, върнах се към целия си път като тенис играч, който беше невероятен. Имах успехи, спечелих трофеи, за които не бях и мечтал. Имах върхове и падения. Беше невероятен опит, за който съм много благодарен. Решението да прекратя кариерата си в края на сезона е единственото правилно и съм щастлив с това. Много се вълнувам от всичко, което ще се случи след това", каза Доминик Тийм в обръщението си към своите фенове.