Българският футболен съюз (БФС) ще се ангажира с пълна подкрепа и обезпечаване на националния отбор по мини футбол при участието му на големи форуми. Това стана ясно след среща между председателя на Българска асоциация мини футбол (БАМФ) Петър Дилчев и новоизбраният президент БФС Георги Иванов. Инициатор на срещата бе Футболната централа.

От БФС дадоха много висока оценка за приноса на БАМФ за напредъка и развитието на мини футбола, както и утвърждаването на организацията като най-голямата за масов спорт в страната.

БФС и БАМФ ще подпишат стратегическо споразумение за партньорство, което ще даде по-добри възможности за развитие на мини футбола в България и ще очертае бъдещите цели пред масовия спорт. 

Не на последно място двете страни обсъдиха и изграждането на инфраструктурната база на БАМФ. Този процес тече вече повече от 4 години.

По този повод Георги Иванов заяви, че базата е от изключително значение не само за развитието на мини футбола, но и също за детско-юношеския футбол в столицата и лично ще се ангажира с по-бързото финализиране на процеса.