Два финала и 3 бронзови медала постигнаха боксьорите ни от националния отбор днес на Европейското първенство в Белград, Сърбия. За златото ще се бият Златислава Чуканова (50 кг.) и Светлана Каменова (57 кг.). 

Чуканова записа успех с 4:1 съдийски гласа срещу сръбкинята Нина Радованович, като доминираше през цялата среща. За титлата тя ще се боксира в събота с ирландката Шанън Суийни.

Каменова надигра с 5:0 румънката Клаудия Нечита и в неделя ще премери сили с рускинята Дария Абрамова. Третата в света и 3-кратна вицешампионка на Стария континент ще има възможност да спечели първото си злато, като надигра убедително Нечита, показа видимо превъзходство и с отлично движение по ринга не остави почти никакви шансове на съперничката си.

С бронзови отличия се поздравиха Севда Асенова (48 кг.), Венелина Поптолева (52 кг.) и Аслъхан Мехмедова (63 кг.). В последния мач на националките Мехмедова отстъпи срещу рускинята Елена Бабичева с 0:5 гласа.

Севда Асенова, която е двукратната европейска шампионка и има 3 сребърни отличия от шампионати на Стария континент, бе принудена да се оттегли след първия рунд с Кристина Варга заради контузия. 

В категория до 52 кг. Поптолева отстъпи с 0:5 съдийски гласа пред олимпийската вицешампионка от Токио Бусе Чакъроглу.

Аслъхан Мехмедова (63 кг.) загуби от рускинята Елена Бабичева с 0:5 гласа.