Финалите на отборния турнир за жени "Били Джийн Кинг Къп" ще са в продължение на 9 дни. Груповата фаза ще бъде заменена от елиминации, съобщиха организаторите от Международната федерация по тенис (ITF).

Турнирът ще започне в Севиля, Испания на 12 ноември и ще завърши на 20-и. Последните два дни ще съвпаднат с първите два от финалите за Купа "Дейвис", които ще са в Малага, се казва в изявление на ITF.

"Финалите се провеждат една седмица по-късно през сезона в сравнение с предишни години поради удължения календар на WTA", допълват от ITF.

"Това също е вълнуващ начин за феновете да се насладят на състезанията както за мъже, така и за жени като пътуват между два града, да разгледат напълно региона на Андалусия", добави президентът на ITF Дейвид Хагърти.

Надпреварата, която преди включваше 12 национални отбора разделени в 4 групи, сега ще има 8 състава в първия кръг на елиминациите, като 4-те поставени ще се класират директно за 1/4-финалите.

"Графикът и форматът за финалите на "Били Джийн Кинг Къп" през 2024 година бяха договорени след консултация с играчи, капитани и Съвета на играчите на WTA", призна Хагърти.