Европейските вицешампионки по бадминтон на двойки от Саарбрюкен 2024 Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха квота за Олимпийските игри в Париж това лято. Сестрите ще участват на най-големия спортен форум на планетата за трети път след Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020.

По-рано днес българките стигнаха до сребърните медали на Европейското първенство в германския град Саарбрюкен, което бе последна квалификация за френската столица. 3-кратните шампионки на Стария континент и трети поставени в схемата отстъпиха на финала пред № 2 Марго Ламбер и Ане Тран с 21:16, 17:21, 11:21. Двубоят продължи 70 минути.

"Още едно Европейско първенство отива в историята. Тази година се окичихме със сребърен медал, но по-важното е, че ще участваме на трета олимпиада. Пътя, който трябваше да извървим беше труден и изпълнен с много препятствия, но общата мечта ни даваше стимул да преследваме отново европейски медал и олимпийска квота!", написаха сестрите във Фейсбук.

"Искрено сме благодарни на Петя Неделчева, Янислав Петков и Българска федерация бадминтон за подкрепата и вярата към нас. В най-трудните моменти вашето доверие ни помогна да се преборим да постигнем всичко това, което изглеждаше невъзможно за много хора! Благодарим на всички, които ни подкрепят постоянно пред телевизорите! Вашата подкрепя значи много за нас!", добавиха Стефани Стоева и Габриела Стоева.