Софийски градски съд (СГС) спря вписването на Георги Иванов в Търговския регистър като президент на Българския футболен съюз (БФС).

Причината е съдебно дело, заведено от аматьорския футболен клуб Скравена, съобщава БНТ.

От отбора настояват още за прекратяване на процедурата по вписване на новия Изпълком на БФС, както и отмяна на всички решения, взети по време на Извънредния изборен конгрес на централата от 15 март.

От СГС са излезли с определение, според което се спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на Скравена, която може да се обжалва от БФС в 7-дневен срок.

Междувременно информацията за подаденото дело от страна на ФК Скравена беше потвърдена от изпълнителния директор на футболната централа Борислав Попов.

"Потвърждавам, че има подадена жалба от ФК Скравена и че от съда са спрели вписването на Георги Иванов в Търговския регистър – заяви Попов. - Това звучи най-малкото неприятно, защото цяла футболна България, а и останалата част, която се интересува, видя как беше проведен конгресът. В Търговския регистър е внесен подписан протокол и от седмината адвокати, включително тези, които участваха в секретариата на конгреса. В този протокол са отразени всички техни бележки и няма никакви възражения. Учудващо е, че ФК Скравена е намерил някакви основания да обжалва. За мен това не им прави чест. Оттук нататък законът казва първа инстанция, втора инстанция, трета инстанция. Това е процедурата".