В комисиите на Българския футболен съюз (БФС) няма да се правят никакви промени поне до края на шампионата. Това заяви президентът на Централата Георги Иванов след първото заседание на новоизбрания Изпълком.

Това важи и за Съдийската комисия, като испанецът Давид Фернандес Борбалан ще продължи да я ръководи.

Единствено Николай Лазаров напуска Дисциплинарната комисия, тъй като влиза в Изпълкома.

"Два месеца преди края на първенството, когато то е в разгара си, да говорим за смяна на комисии, за смяна на членове е несериозно – аргументира се Георги Иванов. - В момента трябва да се концентрираме върху първенството и мачовете, които предстоят, да бъдат обезпечени. Да бъдат назначавани най-добрите съдии и да се взимат най-правилните решения от комисиите"

Георги Иванов отново потвърди, че е поканил в екипа си хора от екипа на Димитър Бербатов в Изпълкома, но те са отказали.

"В момента сме в средата на полусезона, почти към края на първенството и трябва да се концентрираме върху други неща, а не на кого сме се обадили – добави Иванов. - През юни ще имате окончателните решения, които БФС ще вземе за всички въпроси, които ви интересуват".

Новоизбраното ръководство все още не е вписано в Търговския регистър, макар това да се очакваше вчера или днес. Според Иванов, не би трябвало да има проблем в това отношение, но юристите се занимават с този казус и трябва да бъде решен скоро.

За момента няма индикации, че ще има клубове с проблеми с лицензирането. На 31 март изтече срокът към клубовете да подават документи или да коригират вече внесени такива. Лицензионната комисия започва проверка на всички отбори и в края на настоящото първенство ще се произнесе.

"До този момент, след като са лицензирани и играят в първенство, би трябвало да са изрядни. След края на първенството Комисията ще прецени. Не е момента да се говори за това", посочи Георги Иванов.