Марек Юнион-Ивкони запази мястото си в първенството. Възпитаниците на Найден Найденов спечелиха срещу Миньор Перник с 3:1 гейма (25:23, 22:25, 25:18, 25:18) в баража за оставане в елита, изигран в столичната зала "Христо Ботев".

Перничани ще продължат във второто ниво на родния волейбол - Висшата лига.    

Дупничани се пребориха за втора поредна година за мястото си в Суперлигата. Клубът се мести в Пловдив за новия сезон и ще е с ново име заради кмета на Дупница Първан Дангов, който изгони клуба от града.

Двата състава започнаха равностойно, след което перничани събраха инерция. Те диктуваха положението до 18:16. Впоследствие съперникът успя да се наложи и да обърне. В следващите минути Миньор не се отказа, но отборът на Найден Найденов надделя.

Втората част започна идентично - с преднина за състезателите на Мартин Михайлов, постепенно играта продължи точка за точка. Положението се запази почти до края на гейма (21:21), когато перничани успяха да поведат и да спечелят гейма.

В третия гейм Марек тръгна с преднина почти от началото, след което във важните моменти тя се увеличи до 19:13 след серия на Иван Тасев. Миньор успя да скъси дистанцията (17:20), но не се случи нищо повече.

Дупничани надделяха след нова серия - този път на Мартин Симеонов, и отново излязоха напред в двубоя. Волейболистите на Найден Найденов спечелиха срещата и подпечатаха оставането си за новия сезон в шампионата.