Селекционерът на немския национален отбор Юлиан Нагелсман потвърди, че Мануел Нойер ще бъде титуляр на Евро 2024. Специалистът говори пред медиите преди утрешното гостуване на Франция в приятелска среща в Лион.

Взели сме решение. За съжаление Ману се контузи, но това е само разтежение и той ще отсъства само десет дни, така че няма да променям решението си. Той играе много добре от дълго време насам, в Шампионската лига и в Бундеслигата.

Въпросът е да се даде яснота на играча. Същото е и с всички играчи, с които планирам да разполагам за първите 13 позиции. Но в разговора с Марк-Андре тер Стеген казах също, че съм щастлив, че имаме двама вратари от световна класа. Обясних му, че е важно той да бъде там за двата мача. Контузия може да се случи по всяко време и за двамата. Но нищо не се променя в решението", каза Нагелсман.

Специалистът похвали още представянето на Кай Хаверц в Арсенал, като уточни, че той ще започне като титуляр в предни позиции, а защитникът на Щутгарт Максимилиан Мителщет ще стартира като ляв бек.