Капитанът на китайския национален отбор - Жанг Линпенг обяви, че напуска представителния тим на страната след вчерашното равенство срещу непретенциозния тим на Сингапур. Световната квалификация от втори етап на пресявките в зона Азия завърши 2:2, което се прие с изключително сериозно разочарование в Китай.

Равенството в Тайланд се прие от китайските привърженици като най-голямото разочарование от загубата им от Тайланд с 5:1 преди 10 години.

Китайците поведоха с 2:0, но допуснаха изравняване през втората част.

"От доста време обмислям това решение. Дойде времето да приключа с националния отбор", заяви 34-годишният Линпенг, който играе като защитник на Шанхай Порт от 2022 г. насам.

"Не можем да победим дори Сингапур. Това е срамно и незадоволително", добави довчерашният лидер на Китай, който играе за националния тим от 2009 г.

Китай заема трето място във временното класиране в Група "С" с 4 точки след първите три мача. Селекцията на Бранко Иванкович има всички шансове да продължи напред към третия етап на квалификациите и да си осигури директно участие на следващото издание на Купата на Азия. Сингапур пък заема последното 4 място с 1 точка. Останалите два отбора в групата са Южна Корея (7 точки) и Тайланд (4 точки).