Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев застана пред медиите по време на гласуването.

"Може би аз бях единственият, който влезе по-остро в изказванията. За съжаление, презентацията, която бях подготвил, не бе излъчена. Имаше интересни неща, но така или иначе посланието ми е ясно. Мисля, че всички са наясно със ситуацията. От тук нататък всичко е в ръцете на клубовете. Ако има балотаж помолих да бъдем отново допуснати в залата, за да направим още по едно кратко изказване“, сподели Георги Захариев.

"Клубовете сами си избраха да се гласува в тъмни стаички. Това е притеснително. Ако човек знае за кого да гласува, ние няма как да разберем. По-скоро ако трябва да се снима, клубовете искат. Във ФИФА и УЕФА се гласува открито пред едно бюро, посочваш и пускаш. Това симптом, не е главният проблем“.

"Аз много внимателно слушах и чух 50%+1 от гласувалите. В момента делата, които се водят са заради това. Борислав Михайлов не събра 50%+1 от гласувалите, защото тълкованието е да имаш 50%+1 от регистрираните. Аз мога да съм вътре и да правя лицеви опори, а не да гласуваме. Можем пак да отидем към дела“, допълни Захариев.