Михаил Касабов първи от седмината кандидати за президент на БФС говори пред делегатите на Конгреса.

Ето какво сподели дългогодишният служител във футболния съюз:

"Повечето от вас ме познават и знаят, че не обичам да говоря дълго. От 45 години съм свързан с българския футбол, в последните 28 години съм вицепрезидент на БФС, отговарящ за международната дейност.

Не мога да ви обещая промяна с магическа пръчка, но ако получа вашето доверие, ще изпълня обещанието ми. Ще има 6 членове на Изпълкома, които и досега са били в него, както и 8 нови членове, но няма да има ръководители на футболни клубове. Така е в повечето от страните в Европа и ние трябва да се стремим натам. БФС трябва да се съсредоточи върху аматьорския и детско-юношеския футбол, както е в повечето футбол.

Методично и постоянно да подпомага детско-юношеския футбол, за да изгради поколение, които да премине в професионалния футбол. Купата на България може да бъде върната във футболния съюз, както е в повечето страни. Ако бъда избран, ще инициирам широка дискусия, за да чуем идеи, с които да върнем българския футбол там, където беше.

Нека си припомним и какво ни пожелаха гостите от ФИФА и УЕФА – обединение. Всички заедно можем и ще помогнем на българския футбол“, допълни Касабов.