Лорд Себастиан Коу ще председателства работна група на Манчестър Юнайтед, за да проучи възможностите за строеж нов стадион или за реконструкция на "Олд Трафорд", обяви клубът. Двукратният олимпийски шампион на 1500 метра е бивш председател на организационния комитет за Олимпийските игри в Лондон през 2012-а и настоящ президент на Световната атлетика.

Формирането на работната група идва след придобиването на 27.7 % от акциите на клуба от британския милиардер сър Джим Ратклиф. В групата ще са още кметът на града Анди Бърнам, председателят на трафордския квартален съвет Сара Тод и бившият капитан на "червените дяволи" Гари Невил, който има хотел в района на стадиона.

От ръководството на Юнайтед заявиха многократно, че няма да се отдалечат от "Олд Трафорд", като гарантират, че ще останат в територията на историческия си дом.

"Северозападната част на Англия е с огромна концентрация на големи клубове. Ние нямаме стадион от ранга на "Уембли", "Камп Ноу" или "Сантяго Бернабеу". Това е важна задача за нас, с която ще трябва да се справим. Задължени сме да използваме възможностите, откриващи се пред нас", заяви Ратклиф.