Българският състезател във Формула 3 Никола Цолов завърши четвърти в единствената свободна тренировка от първия състезателен уикенд за годината на пистата "Сахир" в Бахрейн. В нея пилотът на АРТ Гран При направи само една бърза обиколка, която му отреди четвъртата позиция.

Тъй като само преди две седмици трасето прие предсезонните тестове, всички избраха да не бързат с излизането на трасето в 45-минутната сесия. Те направиха по една инсталационна обиколка, след което прекараха повече от 20 минути при механиците си.

След като активността на пистата се повиши и започнаха същинските бързи обиколки, тренировката бе прекъсната заради излитане на Габриеле Мини на завой № 4. Представителят на Према получи повреда в болида си в средата на зоната за спиране и нямаше възможност да остане на трасето и дори стигна до чакъла, където затъна.

Това не бе края на сесията, която бе подновена 6 минути преди изтичането на времето. Именно в тези минути дойдоха най-бързите обиколки за сесията. Цолов спря часовника на 1:48.742, което бе с 0.914 секунди по-слабо постижение от това на Люк Браунинг с Хайтек, който оглави подреждането.

Британецът, който бе над всички и по време на тестовете по-рано през месеца, постигна топ резултата си във втория летящ тур, когато гумите му бяха в по-добра работна температура. Втори, на 0.055 зад него остана Леонардо Форнароли от Трайдънт, който също направи две бързи обиколки. Дино Беганович с Према оформи "Топ 3", изоставайки с 0.748 от първия. Шведът направи втора бърза обиколка, но не успя да подобри времето си от първата в нея.

Съотборниците на Цолов в АРТ Гран При Лорънс ван Хьопен и Кристиан Менсъл завършиха седми и десети. Двамата изостанаха с 0.935 и 1.025 секунди от Браунинг.

Квалификацията преди първите две състезания за сезона във Формула 3 започва в 15:00 часа наше време по-късно днес.