Чаби Алонсо е най-желаният старши треньор за лятото. Юрген Клоп ще напусне Ливърпул, а Томас Тухел ще оваканти мястото в Байерн Мюнхен. В момента световният шампион с Испания от 2010-а води Байер Леверкузен към първа титла на Германия в 120-годишната история на клуба. Самият специалист не знае къде ще продължи кариерата си и е твърде рано за решение от негова страна, но вече текат вътрешни дискусии в Ливърпул и Байерн за евентуалното му привличане.

Предимството на баварците е, че вече имат установена структура, а "червените" тепърва ще наемат заместник на сегашния спортен директор Йорг Шмадке. Интересът на англичаните към наставника е напълно истински. Алонсо е техен приоритет, но и двата клуба има алтернативни възможности, ако той остане в Леверкузен или отиде на друго място.

Самият бивш полузащитник на Реал Сосиедад, Ливърпул, Реал Мадрид и мюнхенци иска да си даде време, защото фокусът му сега е върху "аспирините" и не желае да се разсейва. 42-годишният старши треньор знае за интереса на мърсисайдци и германския първенец, но в момента не иска да преговаря или подписва каквото и да е.

Хора от ръководството на Байер се надяват, че Алонсо може да бъде убеден да остане още 12 месеца, но според източници на авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо ще е много трудно и процентът е много малък.