Рафаел Надал ще се върне на корта следващата седмица. След добрите впечатления, които остави с 1/4-финала си на ATP 250 турнира в Бризбън, испанецът се оттегли от Australian Open заради нова контузия в крака. Тя нямаше общо с миналогодишната в бедрото му, която го остави почти през целия сезон извън корта.

Сега носителят на 22 титли от Големия шлем ще участва на първия "Мастърс" за 2024-а в Индиън Уелс, САЩ. Надпреварата е от 6 до 17 март. Първият двубой на 37-годишния Надал ще е следващият четвъртък (7 март) във вечерната сесия. Той ще започне в първите часове на осми март, не преди 04:00 българско време. Жребият ще се изтегли в нощта на понеделник срещу вторник.

В момента двукратният олимпийски първенец е 654-и в световната ранглиста. Той използва "защитен ранкинг", за да е в основната схема на всеки турнир, докато натрупа точки.

Неведнъж Надал заяви, че най-вероятно това ще е последната му година в професионалната кариера. Поради това той готви графика си изключително стриктно и затова няма да е на втория "Мастърс" за сезона (20 - 31 март) в Маями.