Най-популярният отбор в Словакия Слован Братислава бе наказан от УЕФА да не привлича играчи в следващите 3 трансферни периода, съобщи Европейската футболна централа. Нови футболисти могат да пристигнат в клуба едва през януари 2026-а година.

УЕФА не конкретизира защо е решено това. Иван Кмотрик-младши, син на собственика със същото име и оперативен директор на 21-кратния първенец на страната разкри, че това решение може да бъде взето единствено поради неизпълнени задължения към бившия състезател на отбора Върнън Де Марко. Сега стои на дневен ред въпросът дали това е вярно.

"Не е сериозно нарушение. Ситуацията ще бъде решена в следващите дни и забраната ще бъде отменена“, каза той пред местните медии.

В наскоро приключилия трансферен прозорец Слован Братислава нае двама футболисти - Жерсон Родригес, който пристигна под наем от Динамо Киев и Спирос Ризванис - свободен агент от Дунайска Стреда. Двамата ще се опитат да помогнат на състава да си осигури шампионската титла, тъй като Слован има 14 точки повече от Жилина след 21 кръга.