Люис Хамилтън е пазил в тайна от всички вестта за преминаването си във Ферари. 7-кратният световен шампион във Формула 1 дори не казал на родителите си до деня, в който новината бе обявена официално.

"Не говорих с никого. Не казах на родителите си до деня, в който това бе обявено. Така че никой не знаеше. Наистина исках да го направя за себе си. В крайна сметка трябваше да разбера кое би било най-доброто за мен", каза англичанинът пред подкаст на "BBC". 

Хамилтън е информирал шефа на Мерцедес Тото Волф за решението си да напусне на закуска в дома му ден по-рано. Те станаха близки през годините, след като 39-годишният пилот се присъедини към Мерцедес от Макларън през 2013-а.

Хамилтън и Михаел Шумахер имат рекордните по 7 титли във Формула 1, а британецът е водач със 103 победи и 104 полпозишъна. В миналото той е говорил за симпатиите си към Ферари, с който Шумахер спечели 5 от световните си титли.

"Искам да кажа, че възможността просто се появи и аз си казах: "Добре, трябва да помисля за секунда". Но нямах много време да мисля, трябваше просто да се доверя на усещането си и реших да се в ъзползвам от възможността", допълни състезателят.

Хамилтън започва последния си сезон с Мерцедес в събота на откриващото сезона Гран При на Бахрейн. Последната му победа бе на Гран При на Саудитска Арабия в предпоследната надпревара през 2021-а.