Световният и европейски шампион с екипа на френския национален отбор Еманюел Пти вярва, че повечето футболисти, както и хора по света, в времето стават все по-големи егоисти.

"Наскоро разговарях с няколко играчи и им казах, че не знам как изобщо ще успея да бъда професионален футболист с всички тези социални мрежи. Преди винаги си говорехме за клуба, отбора, всичко беше заедно.

В днешно време има все повече и повече играчи, които използват "аз", а не "ние" всеки път, когато започнат да говорят. Мисля, че това е, което се промени много. Винаги сме поставяли отбора на първо място. Да, имахме лични амбиции, говорихме за себе си, но в повечето случаи ставаше дума за отбора. Колективът винаги е бил най-важното нещо.

Няма да кажа, че днес всичко е съвсем различно, но всичко се е променило много, защото светът се основава на егото. Това е егоцентричен свят. Целият свят е такъв, не е само футболът. Струва ми се, че повечето хора по света стават егоисти.

Те не мислят за "ние", но винаги мислят за "аз", през цялото време. Мисля, че това е основната разлика. Това не е футбол, това е светът, който се промени“, каза бившият играч на Монако, Арсенал, Барселона и Челси.