Анди Мъри намери място сред 1/8-финалистите на ATP 250 турнира в Доха, Катар. Бившият № 1 в света отстрани френския квалификант Александър Мюлер с 6:1, 7:6(5) за час и 57 минути на Централния корт.

В първия сет британецът взе 78 % от точките на първото си подаване, 45 % на второ и проби два пъти от 4 възможности. Втората част двамата направиха по един брейк и се стигна до тайбрек. В него носителят на 3 титли от Големия шлем бе по-фокусиран, допусна по-малко неточности и с дълбок ретур приключи мача.

На 1/8-финалите 50-ият в световната ранглиста Мъри ще се изправи срещу Якуб Меншик. Чехът надделя срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина със 7:6(3), 6:4 за час и 33 минути.

Това бе първи успех за 36-годишния шотландец този сезон. До момента той е с 4 загуби в първи кръг. Първо Григор Димитров го спря в Бризбън по пътя към титлата си, след това аржентинецът Томас Мартин Ечевери го стори на Australian Open, а впоследствие дойдоха поражения на ATP 250 надпреварите в зала в Монпелие от месния представител Беноа Пер и в Марсилия от чеха Томаш Махац.