Димитър Бербатов и Стилиян Петров проведоха среща в Пловдив с представители на футболните клубове от региона. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и екипът му са на обиколка около страната като част от кандидатпрезидентската кампания за ръководител на БФС. Конгресът ще е в София на 15 март.

"Имахме продуктивна среща с кмета. По този начин показваме нужното уважение. Целта ни е да се опитаме да направим така, че футболът да върви в правилната посока. Това става с диалог с държавата и общините. Само заедно можем да направим така, че клубовете да вървят смело напред. Ще е трудно, но се опитваме да променим футболната обстановка в страната", заяви Бербатов на брифинга и подчерта, че всеки един кандидат за президент на БФС трябва да обиколи страната и да се срещне с всички клубове. 

"Лесно можехме да изберем да не правим още една обиколка на страната, но това е професионалният начин. Виждам, че времената са различни. Страх не трябва да има в никой, защото съм сигурен, че това, за което се борим, няма как да не получи нужния отговор“, категоричен бе той.

"Бих искал да чуя мнението на Михаил Касабов, тъй като той не е казал дали приема, или не. Всеки клуб е свободен да издигне кандидатурата на когото прецени, но в същия момент този човек трябва да каже: "Да, приемам. Благодаря, ще се кандидатирам“. Ако се стигне до това може да коментираме, но разбира се, поражда определени въпроси цялото нещо. Конфликт на интереси има под някаква форма и тези неща трябва да бъдат изчистени, за да може в същото време конгресът да бъде проведен по честен и демократичен начин", коментира бившият футболист. 

"Същото важи и за Георги Иванов. Ако ти работиш в структурите на Българския футболен съюз и в същия момент се кандидатираш за президент, това означава, че ти трябва да излезеш от структурите на БФС, за да покажеш, че ти всъщност няма да си в организацията на Конгреса и да дърпаш нещата към себе си", допълни някогашният ни национал.

"Оценката за кампанията ни дотук е много позитивна. Вижда се смелост в клубовете, обсъждат се много теми и проблеми, които вече сме обсъждали на предните ни две срещи. Това означава, че в последните 3 години нещата не са се подобрили, а задълбочили. В българския футбол трябва промяна, независимо кой е. Ние искаме просто един честен Конгрес“, заяви Стилиян Петров.

"Това, което ние искаме да направим, го предлагаме пред всички. Срещаме се и с кметовете, за да ги запознаем с програмата, начина на работа, финансирането, проектите, които сме подготвили. Това, че някой се опитва да работи по различен начин, ще остави футбола ни на дъното още 20 години. Ние се опитваме да променим нещо", каза още той. 

На 22 февруари Бербатов и екипът му ще се срещнат с клубовете от Ловеч и Габрово.

"Благодарим за големия интерес и за участието в дискусията за по-доброто бъдеще на българския футбол!

Преди изборния конгрес на БФС на 15 март кандидатът за президент Димитър Бербатов и екипът му обикалят страната за трети път, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол.

Днес предстои и среща в Пазарджик.

На 22 февруари ще се проведат срещи в Габрово и в Ловеч.

На 23 февруари ще се проведе среща в Плевен.", написа екипът на Бербатов във Фейсбук.