Започнаха състезанията по биатлон за купа "Арагорн", които ще се проведат в периода 16 - 18 февруари в Пампорово, местността "Язовира" (писта "Женската стена“). Организатори са СК "Рожен Чепеларе - 2016" и местната община.

Купата се провежда за първи път, благодарение на Златан Тодоров, родом от Чепеларе и дългогодишен спонсор на отбора по биатлон СК "Рожен Чепеларе - 2016" с председател Екатерина Дафовска. За Общината Тодоров сподели, че също е тренирал биатлон в Чепеларе заедно с олимпийската ни шампионка Дафовска и това е причината да помага за развитието на този спорт.

Днес от 10:00 часа започнаха състезанията в дисциплина спринт, а утре - индивидуално. От 17:00 часа днес на площад "Олимпийски“ в Чепеларе ще е официалното награждаване на класиралите в спринта, а утре награждаването ще е веднага след състезанията в мястото на провеждане.

Над 60 състезатели от всички възрастови групи (момчета и момичета и момчета и момичета старша възраст) ще се надпреварват в Пампорово днес и утре. Съставите, които ще участват са от всички краища на страната.