За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка пътят Шипка - Габрово ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март. Това съобщиха за "Фокус" от Община Казанлък. Автомобилите ще се движат еднопосочно от град Казанлък - връх Шипка и от гр. Габрово - връх Шипка от 06.00 ч. до 12.30 ч. на 3 март.

Паркирането ще става по посока на движението по указания на пътните полицаи.

Автомобилите ще се движат обратно в посока връх Шипка - град Казанлък и връх Шипка - град Габрово след 12.30 часа на 3 март.

Във връзка с организацията на тържественото честване ще има ограничения в движението на гражданите в района на Паметника на Свободата, за което ще е необходимо да се спазват разпорежданията на органите на реда.

Няма да се допускат граждани, носещи пиротехнически изделия, общо опасни средства и огнестрелни оръжия. Няма да се допускат лица употребили алкохол и упойващи вещества. Забранява се използването на безпилотни летателни апарати.

На 3 март входът за експозицията на Паметникът на Свободата ще е безплатен и отворен за посетители от 12.30 ч. до 19.00 ч. Автобусите за връх Шипка ще са безплатни за гражданите. Те ще тръгват от Казанлък за връх Шипка от 07.00 ч. до 09.00 ч. пред хотел "Казанлък".