Селекционерът на женския национален отбор по хандбал Димитър Николов и асистентът му Миглена Христова определиха група от 16 състезателки - 11 от вътрешното първенство и 5 състезаващи се в чужбина, за предстоящите двубои от европейските квалификации срещу Турция, съобщиха от Българската федерация по хандбал.

Отборите на България и Турция ще се изправят един срещу друг в два мача от група 6 на квалификациите за предстоящото Европейското първенство на 28 февруари в Шумен и на 3 март в Анкара.

В състава попаднаха: Екатерина Джукева, Десислава Николова, Преслава Стойчева, Габриела Георгиева, Маринела Панайотова, Стиляна Павлова, Ирене Иванова, Екатерина Стефанова, Мария Спиридонова, Гергана Грозданова, Кристина Миланова, Стефани Петрова, Мелина Спасова, Ивет Костадинова, Полина Генчева и Жаклин Петкова.

България записа две загуби в двата си мача от групата до момента, а туркините са с равенство и поражение. Начело във временното класиране са отборите на Черна гора и Сърбия.

За еврошампионата ще се класират първите два тима от всяка от осемте квалификационни групи плюс четирите най-добри трети отбора.

Европейското първенство ще се проведе в Австрия, Унгария и Швейцария през ноември и декември тази година.