Минимум един човек е загинал при стрелба в края на парада за победата на отбора по американски футбол Канзас сити Чийфс в Супер Боул на Националната футболна лига на САЩ, предаде "Асошиейтед прес", цитирайки началника на градската полиция Стейси Грейвс.

За момента обявените за ранени са 21, а сред тях са и 8 деца.

Според Грейвс фенове може да са участвали в задържането на един от тримата заподозрени, но не може да потвърди това.

"Ядосана съм от това, което се случи днес. Хората, които са дошли на това празненство, трябва да очакват безопасни условия", заяви Грейвс.

Все още не е обявена причината за стрелбата и подробности за задържането.

Злощастната случва става в близост до жп гарата Юниън, малко след края на парада на победата. По-късно полицията на Канзас сити съобщи в социалните мрежи, че е задържала двама души.

"Всеки, който е наблизо, трябва да напусне района възможно най-бързо и безопасно, за да се улесни лечението на пострадалите от стрелбата", добавиха силите на реда.

"Моля, присъединете се към мен в молитва за всички жертви на това отвратително деяние. Молете се лекарите и служителите, които реагират първи, да имат уверени ръце и всички да получат пълно изцеление", призова Дрю Транкил от отбора победител.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса на САЩ да вземе мерки за контрол на огнестрелните оръжия, отбелязва "Франс прес".