Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел заяви, че не е притеснен, след като през уикенда отборът му загуби от Байер Леверкузен с 0:3. Специалистът говори и за предстоящия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Лацио в сряда.

Не усещам увеличаване на напрежението. Но по принцип да бъдеш под напрежение е огромна привилегия. Никога не е било по-различно. Важното е да останеш уверен в себе си и да бъдеш самокритичен. Колкото повече се вдига шум и расте напрежението, толкова е по-важно да запазиш спокойствие.

Досега след загуби винаги сме реагирали добре. Играчите ни са критични към себе си дори след победи, което показва колко високи са стандартите при нас.

Лацио е дисциплиниран отбор, който се придържа стриктно към тактическия си замисъл и не спира да пресира. Както е било при всички отбори на Маурицио Сари, те оставят много малко пространство между линиите и като цяло са трудни за побеждаване. Мисля, че ни очаква изпълнен с емоции двубой.

Тогава Хари игра много малко с топката, което е рядко за него. Едно от най-силните му качества е да се връща назад и да участва в разиграването. Схемата ни на игра беше направена така, че да бъде удобна за него. Но после на терена така и не успяхме да го използваме", каза Тухел.