Канзас Сити Чийфс спечели "Супер Боу 58" и за втора поредна година е най-добрият отбор в Националната футболна лига по американски футбол.

Възпитаниците на Анди Рийд спечелиха голямото шоу срещу Сан Франциско Форти Найнърс в Лас Вегас с 25:22 след продължения, като редовното време на "Аледжънт Стейдиъм" завърши 19:19.

Куотърбекът на "вождовете" Патрик Махоумс отново бе избран за Най-полезен играч в мача и така 28-годишният подавач вече има три MVP трофея.

Махоумс подаде за 333 ярда, като той бе успешен в 34 от общо 46 подавания. Лидерът на шампионите подаде за два тъчдауна, като един негов опит попадна в противникови ръце. Махоумс добави 66 ярда и по земя от 9 опита.

Тайт-ендът Травис Келси също направи силен мач - той улови 9 паса за 93 ярда. Кикърът на Чийфс - Харисън Бъткър, също имаше основна роля за триумфът в "меката на хазарта". Той отбеляза изравнителните три точки за своя тим три секунди преди края на редовното време, изпращайки мача към продължения.

Куотърбекът на "деветките" Брок Пърди подаде за 255 ярда (22/38) и един тъчдаун, като нито един от пасовете му не бе пресечен от противниковата защита. Рънинг-бекът Крисчън Макафри бе на висота - 80 ярда по земя и още толкова ярда с уловени пасове, като именно по този начин дойде и единственият му тъчдаун през втората четвъртина.

Сан Франциско удари пръв в продължението с фийлд гол от 27 ярда, но защитата на Форти Найнърс не успя да спре ответното нападение на Канзас и Чийфс стигнаха до енд-зоната след атака, която продължи 13 отигравания и 7:19 минути.

Това е трети трофей "Ломбарди" за Канзас в последните 5 кампании, като през 2020 г. Махоумс и Келси отново надвиха Сан Франциско.