Жребият можеше и да е по-тежък. Няма значение дали сме доволни. Важно е да се гледа реално на нещата. В предишните квалификации след жребия имаше много коментари, но видяхте какво се случи. Това коментира селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев след жребия за Лигата на нациите.

България попадна в група с тимовете на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

"Избегнахме Швеция, срещу която имаме неприятен баланс – анализира още специалистът, който присъства на церемонията в Париж. – Равностойна група. Не трябва да подценяваме никого, но и не трябва да ги надценяваме. Трябва реално да гледаме къде сме. До мачовете ще изиграем и 4 контроли, в които трябва да изградим стил на игра и да спечелим групата. Доволни сме, че ще ги има тези проверки. Азерите са точно отбор, подобен на който ще срещнем и в Лигата на нациите. Танзания играха в Купата на Африка.  Важно е, че няма да има много пътувания около тези контроли“.

Илиан Илиев бе категоричен, че най-важното е да бъде изграден един гръбнак на тима.

"При нас е важно да изградим гръбнак на отбора и да опитаме да спечелим групата – посочи специалистът. -  Има израстване при тима на Люксембург. Няма да е лесно. Другите два отбора не са направили нещо голямо но видяхме, че като подценим някой или надценим нас, после страдаме“.

Селекционерът призна, че не трябва да се очакват много промени около състава на отбора.

"Със сигурност няма да има много промени около състава – каза Илиев. - Има разширен списък. Като наближи датата ще обявим 25-26 човека, на които ще разчитаме“.