Жребият за Лигата на нациите ще противопостави няколко именити отбора един срещу друг през сезон 2024/2025. България вече узна съперниците си, а след това се изтеглиха групите и на фаворитите.

4-те групи в Лига "А" са: Хърватия, Португалия, Полша и Шотландия в А1. Италия, Белгия, Франция и Израел в А2. Нидерландия, Унгария, Германия и Босна & Херцеговина в А3. Испания, Дания, Швейцария и Сърбия в А4.

4-те групи в Лига "В" са: Чехия, Украйна, Албания и Грузия в В1. Англия, Финландия, Ирландия и Гърция в В2. Австрия, Норвегия, Словения и Казахстан в В3. Уелс, Исландия, Черна гора и Турция в В4.

4-те групи в Лига "С" са: Швеция, Азербайджан, Словакия и Естония в С1. Румъния, Косово, Кипър и Литва/Гибралтар в С2. Люксембург, България, Северна Ирландия и Беларус в С3. Армения, Фарьорски острови, Македония и Латвия в С4.

2-те групи в Лига "D" са: Литва/Гибралтар, Сан Марино и Лихтенщайн в D1. Молдова, Малта и Андора в D2.

Груповата фаза ще е в 6 периода: 5-7 септември, 8-10 септември, 10-12 октомври, 13-15 октомври, 14-16 ноември и 17-19 ноември. Плейофите и ¼-финалите в Лига "А" ще са между 20 и 25 март 2025-а. Финалистите ще определят шампиона между 4 и 8 юни.

Този път в Лигата на нациите отново има промени във формата. За финалната фаза няма да се класират само първенците в 4-те групи на Лига "А", но и завършилите на второ място състави. Носителят на трофея ще бъде излъчен измежду 8 финалиста, започвайки с 1/4-финали в два двубоя между 20 и 25 март 2025 година. В периода 4 - 8 юни ще са полуфиналите, срещата за третото място и финалът.

Четвъртите във всяка група на отделните дивизии ще изпадат директно в по-долната такава (освен двата най-добри четвърти в Лига "С"). Победителите от групите на Лига "B", "С", "D" ще спечелят директно изкачване за горната дивизия. 

Друга промяна е въвеждането на плейофи в две срещи между тези от по-горната дивизия и вторите от по-долната за място в някоя от групите на по-горната лига в следващото издание на надпреварата. Само в плейофите с участието на вторите отбори от Лига "D" техни съперници ще са двата най-добри последни от Лига "С". Тези баражи също ще се проведат между 20 и 25 март 2025 година.