Димитър Бербатов и Мартин Петров проведоха среща във Варна с представители на футболните клубове от региона. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед е кандидат за президент на БФС при предстоящия конгрес на 15-и март. Бившето крило на Атлетико Мадрид и Манчестър Сити Мартин Петров е част от екипa му.

Те са на обиколка из страната, която започна в Северозападна България и продължи днес към северното Черноморие. По-рано днес двамата бяха и в Добрич. На срещите Бербатов и Петров обсъждат както проблемите, така и слушат казуси, които клубовете имат като идеи за бъдещото развитие на играта.

"Преди изборния конгрес на БФС на 15 март Димитър Бербатов и екипът му обикалят страната за трети път, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол. Благодарим за сериозния интерес и ползотворната дискусия за по-доброто бъдеще на българския футбол!", пише Фейсбук страницата на Бербатов "Р-Еволюцията е тук".

Утре ще се проведат срещи в Шумен и в Търговище, а в петък - във Велико Търново.

Вчера той говори в Силистра, където отново лансира идеята си професионалният футбол да се отдели като управление от БФС. По-рано в Русе изрази оптимизъм преди изборния конгрес на БФС.

На въпросния конгрес 583 клуба имат право на глас за избор на нов президент за българската централа. Конгресът ще е извънреден изборен, след като Борислав Михайлов бе принуден да подаде оставка след събитията от 16-и ноември 2023-а година по време на европейската квалификация България - Унгария (2:2) и след самата среща.