Робин ван Перси е на тренировъчната база "Карингтън“ тази седмица, за да завърши задължителен елемент от лиценз Про на УЕФА за треньор, пише Тhe Athletic. Манчестър Юнайтед отвори вратите за бившия си нападател, позволявайки му да наблюдава заниманията на състава, водени от мениджъра Ерик Тен Хаг. Ван Перси извършва и интервюта с членове на щаба като част от задълженията си.

От 2020-а той работи като наставник във Фейенорд. Сега е на последната стъпка преди да стане напълно квалифициран за треньор на мъжки отбор.

Тези, които получават лиценз от нидерландската футболна асоциация са задължени да се учат както в местни, така и в чуждестранни клубове. В случая Ван Перси е пожелал да е при "червените дяволи“, а сънародникът му Тен Хаг е позволил.

Бившият национал на "лалетата“ ще е на тренировъчната база до утре включително. Той съблюдава и работи редом с Тен Хаг, асистентът му Мичел ван дер Гааг и футболният директор Джон Мърто. С Ван Перси са още двама нидерландци, които карат курс в момента.

40-годишният бивш нападател, с когото "червените дяволи“ спечелиха последната си до момента 20-а титла през 2013-а, бе на "Олд Трафорд“ в неделя. Тогава отборът победи Уест Хем с 3:0 в 23-ия кръг на Премиър лийг, а Ван Перси бе сниман в компанията на бившия му мениджър в Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Шотландецът го привлече от Арсенал през 2012-а.

Робин ван Перси прекара 3 сезона в Манчестър. За 105 двубоя отбеляза 58 попадения преди през 2015-а да премине във Фенербахче. Впоследствие се върна две години по-късно в родния си Фейенорд, където се пенсионира през 2019-а.