Сър Джим Ратклиф е бил сред посетилите церемонията по отбелязването на 66 години от мюнхенската катастрофа, пише The Athletic. Тя се проведе на стадион "Олд Трафорд“. Миноритарният собственик на Манчестър Юнайтед е бил в компанията на мениджъра Ерик Тен Хаг, капитанът Бруно Фернандеш и мениджъра на женския отбор Марк Скинър, както и капитанката Кати Зелем. Там са били още сър Алекс Фъргюсън, бившите играчи Брайън Кид и Пат Креранд, както и временният изпълнителен директор Патрик Стюърт.

Мемориална служба се е състояла и в Мюнхен, където пратеник е бил бившият асистент на "червените дяволи“ Майк Филън.

На 6 февруари 1958 година самолет с 44 пасажери се разбива при третия си опит да излети от Мюнхен към Манчестър. 23 от тях загиват. Сред тях са 10 играчи от тогавашния отбор, наречен "Бебетата на Бъзби“.

Това е поредната публична изява на Ратклиф, откакто на 24 декември бе обявено, че е купил 25 % от акциите на "червените дяволи“. Миналият месец той посети равенството 2:2 на "Олд Трафорд“ с Тотнъм от Премиър лийг и тренировъчната база "Карингтън“.

Откакто встъпи в длъжност, миноритарният собственик се срещна с персонала в клуба с обещания за повишаване на стандартите. Той разговаря директно с фенове за плановете си на срещи, продължаващи с часове. Освен това Ратклиф доведе в 20-кратните шампиони на Англия Омар Берада от Манчестър Сити, който ще поеме длъжността на постоянен изпълнителен директор.