Шефът на Ред Бул във Формула 1 - Кристиан Хорнър, е разследван заради обвинение в "непристойно поведение", което е отправено към него преди няколко седмици.

Срещу 50-годишния англичанин тече вътрешно разследване, а от "червените бикове" заявиха, че разследващите се отнасят изключително сериозно към случая.

Хорнър, който е шеф на "Ред Бул Рейсинг" от 2005 г., направи кратък коментар за вестник "Де Телееграаф" в Нидерландия, отричайки всякаква вина.

Ето какво казаха от тима:

"След като се запознахме с обвиненията, компанията ни се обърна към независим орган за разследване. Този процес вече е в ход. Ще опитаме да постигнем резултати възможно най-скоро и до тогава няма да коментираме повече темата."

Не се споменават допълнителни детайли около това за какво "непристойно поведение" става дума точно. Английските медии вече излязоха с информация, че става въпрос за сексуален тормоз над служителка в отбора. Последният подобен скандал избухна в края на 2021 г. , когато шефът на заводския тим на “Хюндай" в Световния рали шампионат - Андреа Адамо, напусна поста си при течащо подобно разследване срещу него.