Бившият защитник на Ливърпул - Джейми Карагър вярва, че Лисандро Мартинес е твърде нисък играч за английската Висша лига. Височината на играча на Манчестър Юнайтед е 175 сантиметра.

"Вече казах това, когато Манчестър Юнайтед го привлече, но се тревожа за израстването на Лисандро Мартинес. Ако бях треньор, никога не бих купил толкова нисък защитник и не е само той. Харесвам го като играч, има страхотен дух, брилянтен е с топката, агресивен е.

Преди около 20 години играх като краен защитник. Обикновено във формацията имаше 4-ма защитници, като единият от крайните бранители също беше висок - той се използваше при стандарти.

Но футболът сега е, че крайните защитници са почти като крилата, няма много големи играчи в отборите, така че крайните защитници вече не са най-високите играчи. В днешно време отборите не играят много често с висок нападател.

Така че чифт централни защитници трябва да са високи 190-195 см. чисто за игра на стандарти. Отборът трябва да има поне тези два стълба", каза бившият защитник на Ливърпул в подкаста Stick to Football.