Южна Корея победи Саудитска Арабия след изпълнение на дузпи в осминафиналния им мач от турнира за Купата на Азия.

Редовното време приключи при резултат 1:1, а една случка при изпълнението на 11-метровите изстрели обиколи за минути социалните мрежи и медии.

Селекционерът на Саудитска Арабия - Роберто Манчини, не остана до края на дузпите и демонстративно тръгна към съблекалните на стадиона след втората пропусната дузпа на неговите играчи. В този момент корейците се нуждаеха от още един гол, за да се класират напред.

Този ход на италианеца никак не се хареса на ръководителите на футбола в държавата, в това число и на президента на федерацията Ясер Ал-Мисехал. “Напускането на треньора е напълно неприемливо и ние ще обсъдим с него защо се случи това. Той има право да обясни гледната си точка и след това ще вземем решение за съответните действия", каза функционерът.

От своя страна Манчини поднесе извинение на шефовете си и на феновете:

"Извинявам се, че си тръгнах по-рано, мислех, че всичко е приключило. Не исках да проявявам неуважение към никого", каза наставникът.

"Много съм щастлив и същевременно много тъжен. Искам да благодаря на всички мои играчи за това, което направиха на турнира", добави Манчини.