Треньорът на Барселона - Шави Ернандес няма да бъде наказан за поведението си по време на мача с Виляреал (3:5). В 90-ата минута на срещата от Ла Лига халфът на каталунците Илкай Гюндоган чукна топката в ръката на халфа Санти Комесана в пеналтерията. Главният рефер Хосе Мунуера Монтеро първо посочи бялата точка, но след това отиде да гледа видеоповторението, след което си промени решението.

Треньорът на Барселона Шави беше възмутен от решението на съдията и извика в камерата: "Срам! Срам!"

Според Mundo Deportivo поведението на Шави няма да доведе до дисциплинарни санкции, тъй като никой от членовете на съдийската бригада не е записал това. ВАР също нямаше право да се намесва в ситуацията, тъй като не е включен в списъка с регламентите от ФИФА.

Освен това реакцията на Шави не е пряка проява на неуважение към рефера - това, съгласно член 106 от Дисциплинарния кодекс, включва изявления под всякаква форма, които "поставят под въпрос почтеността и безпристрастността на който и да е член на съдийската комисия или арбитражни органи на RFEF", както и “обидни, унизителни или нецензурни" изрази към тях.